Museer

En storby som Århus har naturligvis mange kulturelle tilbud.

Et besøg i Den Gamle By er som at træde ind i en dansk købstad i 16-1800 tallet. Huse boliger, butikker og værksteder og alt inventar er forsigtigt flyttet til museet fra alle egne af landet. På værkstederne bliver der arbejdet som i gamle dage og dermed bliver Den Gamle By et levende billede af en tid, der var engang.

På Kunstmuseet Aros er der skiftende udstillinger, som både fascinerer, inspirerer og provokerer. Desuden råder museet over markante samlinger af dansk kunst igennem 300 år og moderne international kunst.

I Musikhuset er der teater- og musikforestillinger. Repertoiret dækker en bred vifte fra klassisk dans og musik til moderne og eksperimenterende trin og toner.

Midt mellem Århus og Saksild Strand Camping ligger Moesgaard Museum, hvor der er fokus på bl.a. oldtiden og vikingetiden. Det er også her den mere end 2000 år gamle Grauballemand er udstillet.

Strandliv & Havnemiljø

Naturen omkring Saksild Strand Camping er helt unik. Mest iøjnefaldende er dog Kattegat. Fra pladsen er der direkte udsigt til havet. De kilometervis af hvide sandstrande er kåret til nogle af landets mest børnevenlige og har naturligvis det Blå Flag som garanti for rent vand og gode forhold.

På en varm sommerdag hersker her en nærmest sydlig stemning med solbadende børn og voksne, og ikke mindst vandhunde i alle aldre, som dyrker alverdens form for sport og aktiviteter til vands.

Men her er bestemt også noget at komme efter på en blæsende gråvejrsdag. En lang spadseretur, hvor lommerne fyldes med smukke strandskaller og sten, er en af mulighederne. Eller man kan fordybe sig i den smukke udsigt direkte til Tunø og Samsø og få ro i både krop og sjæl.

Området omkring Saksild Strand Camping er også værd at udforske. Der er under 10 kilometer til de hyggelige havnemiljøer i Hou og Norsminde. Begge steder er der store lystbådehavne og gode muligheder for at besøge caféer og restauranter. Desuden er der gode bademuligheder – eller man kan prøve lykken som lystfisker.

 

Cafeer

I ”baglandet” til Saksild Strand Camping ligger det frodige og blide Østjylland. Små veje snor sig gennem store bøgeskove og åbne marker. Undervejs kan man besøge områdets mange gårdbutikker og producenter af lokale specialiteter. Otte af dem er gået sammen i netværket Smørblomsten, og de tilbyder bl.a. vin, friskmalet mel, kød og pålæg fra svin, kvæg og geder og frugt og grønt. På flere af gårdene er der etableret caféer, så delikatesserne kan nydes på stedet.

Byliv

25 kilometer nord for Saksild Strand Camping ligger Danmarks næststørste by, Århus. Her er mulighed for at nyde alle facetter af storbylivet.

Langs åen, der løber midt gennem byen, er et væld af restauranter, barer og caféer. De fleste har udendørs servering og tilbyder alt fra en kop kaffe til store menuer med udsøgte vine. Her er en konstant strøm af mennesker og bogstaveligt talt liv døgnet rundt.

Lige om hjørnet ligger gågaderne med alle de kendte mærkevarebutikker og stormagasiner. I de små sidegader ligger specialforretningerne som perler på en snor. Der er derfor alle muligheder for at gå shop-amok i Århus.

Forlystelser

Legoland i Billund ligger bare halvanden times kørsel fra Saksild Strand Camping, og behøver næppe nogen nærmere præsentation. Legolands nærmeste nabo er Lalandia, der er kendt for sit enorme vandland og mange andre familievenlige aktiviteter. Lalandia er også åben for gæster, der ikke bor i området.

I Djurs Sommerland er der også basis for en rigtig familietur. Her er bl.a. vilde rutsjebaner og et stort vandland. Kort sagt forlystelser for store og små vovehalse og vandhunde. Sommerlandet kan nås i bil fra Saksild Strand Camping på godt en time.