En af Danmarks bedste og mest børnevenlige strande Saksild Strand Aarhus 25 km nord for Saksild Strand Camping kan du opleve
Danmarks 2. største by.
Aros Gå en tur på toppen af Aarhus i regnbuens farver.

Seværdigheder og Aktiviteter


Når man er på campingferie, er det altid dejligt at komme ud og opleve lidt forskelligt i nærområdet. Her på siden kan du derfor læse om nogle af de mest kendte seværdigheder og spændende aktiviteter, der er i nærheden af Saksild Strand Camping i Odder, hvor du kan finde noget for både børn og voksne.

MOSEGAARD MUSEUM & AROS

Midt imellem Aarhus og Saksild ligger Moesgaard Museum, hvor der er fokus på blandt andet oldtiden og vikingetiden. Her kommer du som gæst helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. Det er også her, den mere end 2000 år gamle Grauballemand er udstillet.

På Kunstmuseet AROS er der skiftende udstillinger, som både fascinerer, inspirerer og provokerer. Desuden råder museet over markante samlinger af både dansk og international kunst igennem 300 år. Besøg også museets kreative studier, hvor børn kan være sammen om at prøve kræfter med kunstneriske processer og anderledes materialer. AROS byder på meget forskelligt spændende kunst og diverse aktiviteter, der klart er et besøg værd.
Aarhus - Smilets by :)

Søger du at udforske lidt byliv, skal du igen mod Danmarks næststørste by, Aarhus, hvor der er mulighed for at nyde alle facetter af storbylivet. Langs åen, der løber midt gennem byen, er der et væld af restauranter, barer og caféer. De fleste har udendørs servering og tilbyder alt fra en kop kaffe til store menuer med udsøgte vine. Her er der en konstant strøm af mennesker og bogstaveligt talt liv døgnet rundt. Lige om hjørnet ligger gågaderne med alle de kendte mærkevarebutikker og stormagasiner. I de små sidegader ligger specialforretningerne som perler på en snor. Der er derfor alle muligheder for at gå shop-amok i Aarhus.

Ønsker du at bade i Aarhus, er mulighederne også mange her. Noget nyt som fornyeligt er kommet til byen (i juni 2018), er havnebadet, der er et offentligt badeanlæg i Aarhus Havn. Her er der plads til i alt 650 badende gæster og diverse boder omkring, hvor man kan købe is, varme og kolde drikkevarer samt forskelligt mad. Om sommeren emmer stedet virkelig af liv, god stemning og glade dage.
Strandliv og Havnemiljø

Naturen omkring Saksild Strand Camping er helt unik – mest iøjnefaldende er dog Kattegat. Fra pladsen er der direkte udsigt til havet og de kilometervis af hvide sandstrande er kåret til nogle af landets mest børnevenlige. Hertil har de naturligvis det Blå Flag som garanti for rent vand og gode forhold. På en varm sommerdag hersker her en nærmest sydlig stemning med solbadende børn og voksne, og ikke mindst vandhunde i alle aldre, som dyrker alverdens form for sport og aktiviteter til vands.
Ved Saksild Strand Camping er der dog bestemt også noget at komme efter på en blæsende gråvejrsdag. En lang spadseretur, hvor lommerne fyldes med smukke strandskaller og sten, er en af mulighederne. Man kan også fordybe sig i den smukke udsigt direkte til Tunø og Samsø og få ro i både krop og sjæl.

Området omkring Saksild Strand Camping er også værd at udforske. Her er der eksempelvis under 10 kilometer til de hyggelige havnemiljøer i Hou og Norsminde. Begge steder er der store lystbådehavne og gode muligheder for at besøge lækre caféer og restauranter. Desuden er der gode bademuligheder, eller man kan prøve lykken som lystfisker.
Bag Saksild Strand Camping ligger det frodige og blide Østjylland, hvor små veje snor sig gennem store bøgeskove og åbne marker. Undervejs kan man besøge områdets mange gårdbutikker og producenter af lokale specialiteter. Otte af dem er gået sammen i netværket ”Smørblomsten”, og de tilbyder bl.a. vin, friskmalet mel, kød og pålæg fra svin, kvæg og geder samt diverse frugt og grønt. På flere af gårdene er der etableret nogle idylliske og hyggelige caféer, så delikatesserne kan nydes på stedet.
Forlystelsesparker

Er I på en familieferie hos Saksild Strand Camping, er det næsten et must at besøge en af de nærtliggende forlystelsesparker. Legoland i Billund ligger ca. halvanden times kørsel fra Saksild Strand Camping, og behøver næppe nogen nærmere præsentation. Legolands nærmeste nabo er Lalandia, der er kendt for sit enorme vandland og mange andre familievenlige aktiviteter. Lalandia er også åben for gæster, der ikke bor i området.

Djurs Sommerland kan nås i bil fra Saksild Strand Camping på godt og vel en time, og her er der også basis for en rigtig familietur. I Djurs Sommerland er der blandt andet vilde rutsjebaner og et stort vandland – kort sagt er der forlystelser for både store og små vovehalse og vandhunde.
Kontakt Saksild Strand Camping for nærmere vejledning

Ovenstående var nogle af vores idéer til, hvad du kan opleve nær Saksild Strand Camping. Ønsker du noget uddybet, eller hjælp til diverse, er du mere end velkommen til at kontakte os for nærmere information og vejledning. Det kan du gøre på enten mail til info@saksild.dk eller direkte på telefon +45 86 55 81 30.

Vi ønsker at danne rammerne for den bedst mulige campingferie for netop jer, og derfor hjælper vi jer hellere end gerne med hvad end I måtte have behov for. Dette er uanset om I ønsker at få uddybet noget omkring ovenstående seværdigheder, om I ønsker at høre nærmere om vores forskellige hytter, om campingpladsens faciliteter eller noget andet. Vi ser frem til at høre fra jer!